Bøger / faglitteratur / bibliografier

Det nye tyske højre : politik, rødder, idéer


Beskrivelse


Gennem samtaler med politikere, intellektuelle, analytikere og almindelige tyskere tegner forfatteren et portræt af den nye højrefløj i Tyskland og partiet Alternative für Deutschland.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. aug. 2017

Spændende kulturhistorisk analyse af "det nye højre" i Tyskland. Til alle som interesser sig for politisk historie og de tendenser, der knytter fortid, nutid og fremtid sammen. Opgavebrug fra og med godt gymnasieniveau.

"Min beskæftigelse med det nationale, tyske højre går langt tilbage. Det begyndte i 1990erne, hvor jeg under et studieophold i Tyskland gik i gang med at skrive historiespeciale om konservatismen i Weimarrepublikken (1918-33). Derfor har det været oplagt for mig at lave denne bog om det nye tyske højre som en aktuelt funderet, journalistisk fortælling, der i høj grad er badet i historie." Sådan skriver Jesper Vind, der er journalist og cand. mag. i historie og tysk. Bogen bygger på bøger, avisartikler, forfatterens egne reportager publiceret i Weekendavisen og på interviews. Den er opbygget som en kronologisk collage af bl.a. tysk idehistorie, møder med aktører og vidner, og interviews med analytikere og intellektuelle. Om bogens sigte skriver Vind bl.a.: " Jeg håber, at jeg med denne nye, samlende syntese formår at give læseren en større, overordnet erkendelse, og et dybere indblik, i den fascinerende historie om det nye tyske højre, der - i hvert fald for en periode - har rystet vores sydlige naboland.".

Yderst interessant kulturhistorisk analyse af den nye højre-orienterede politiske bevægelse, der er i vækst i Tyskland og i resten af verden.

Om bevægelsen mod højre i Europa fx Europas radikale højrefløj.


litteratursiden.dk

d. 25. sep. 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 25. sep. 2017

En kortfattet og let læst, men absolut fyldestgørende og nuanceret gennemgang af de seneste års højreskred i tysk politik. Forfatteren er cand.mag. i tysk og historie og journalist ved Weekendavisen, ...


Danske kommuner

Årg. 48, nr. 24 (2017)

af

af

Per B. Christensen

Årg. 48, nr. 24 (2017)


Kristeligt dagblad

d. 16. sep. 2017

af

af

Moritz Schramm

d. 16. sep. 2017


Berlingske tidende

d. 4. sep. 2017

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 4. sep. 2017


Weekendavisen

d. 25. aug. 2017

af

af

Kerrin Linde

d. 25. aug. 2017