Bøger / skønlitteratur / roman

Det onde netværk


Beskrivelse


Det kriminelle prostitutionsmiljø på Vesterbro er omdrejningspunktet for en voldelig konflikt om beskyttelsespenge, der omfatter både indvandrerbander, rockermiljøet og klinikudlejerne i det pænere Nordsjælland. Den rutinerede kriminalassistent Bjørn Agger, der ellers er kørt ud på et sidespor i Station City, sættes på sagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2012

af

af

Kent Skov

d. 19. apr. 2012

For de mange (mandlige) krimilæsere til dokumentariske danske politiromaner, der foregår i et realistisk miljø. Romanen er rig på dialog og let at gå til.

Ny dansk dokumentarisk politikrimi af en debuterende forfatter med kendskab til det hårde miljø på Vesterbro i København, hvor romanen foregår i den tiltagende illegale sexindustri. Hauervig er kriminalassistent og har selv arbejdet med kriminaliteten i prostitutionsmiljøet, der danner afsæt for plottet. En bande med tre tyrkiske rødder fra Sverige voldtager en massagepige i en massageklinik og truer ejeren groft for at presse beskyttelsespenge ud af hende. Det provokerer rockermiljøet, der også har andel i området, så konflikten spidser til. Kriminalassistent Bjørn Agger er Hauervigs gestalt i romanen, og han går til opklaringen med energi og oprigtig indignation. Han får via den grove sag lejlighed til at grave dybere ind i konflikterne i prostitutionsmiljøet. Sagen kompliceres yderligere af, at der ved romanens slutning findes en politimand skudt i en P-kælder med kompromitterende fotos i hænderne, der får de latente mistanker om korruption internt i politiet til at blusse op.

Både Michael Kastrupsen og Sarah Blædel skriver nutidige og bedre danske politiromaner.

Ny dansk politiroman fra Vesterbros prostitutionsmiljø. Styrken er den realistiske miljøbeskrivelse. Men den manglende rutine med personbeskrivelse og opbygning af plot skinner igennem i romanen, der er den første af en bebudet serie.