Bøger / skønlitteratur / roman

Det onde


Beskrivelse


Den amerikanske provinsby Derry rystes af en række grufulde forbrydelser mod børn, begået af "Det Onde" i form af klovnen Pennywise. Syv børn tager kampen op mod ondskaben - og må 30 år senere vende tilbage til byen, da historien gentager sig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Flemming Faarup

2006

I den lille østamerikanske by Derry, sker der forfærdelige ting. Ikke bare i 1957-58 og i 1986, hvor handlingen foregår, men også tidligere. Med 27-28 års mellemrum er folk forsvundet, blevet dræbt og lemlæstet. Da de uhyggelige ting begynder at ske igen i 1986, samles en flok venner, fordi de engang har svoret, at de ville bekæmpe ondskaben, hvis den dukkede op igen. Fælles for disse venner er, at de var ofre for mobning af den ene eller anden art, da de gik i skole. Det lykkes for dem at få has på uhyrlighederne, men ikke uden store tab. Som thriller rammer romanen plet. Den er lige så uhyggelig og spændende, som sådanne skal være. Der er imidlertid flere lag i historien. King lader en af personerne, en forfatter, sige: "Hvorfor skal en historie være en socio-et-eller-andet? Politik ... Kultur ... Historie ... er de ikke naturlige ingredienser i enhver historie, hvis den er godt fortalt?..... Jeg mener ... kan I ikke bare lade en historie være en historie." Det ser ud til, at det er Kings statement om hans eget forfatterskab. I hans horrorroman er der også historie, sociologiske indfaldsvinkler osv. Der er ikke nogen ændring i teksten i denne nye udgave, det er stadig Anders Westenholz' oversættelse. Forskellen ligger i, at der er lavet en indholdsfortegnelse, og at den udgives i ét bind, (hvilket er lidt uhåndterligt).


litteratursiden.dk

d. 4. dec. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 4. dec. 2017

Meterværket fra 1980’erne er igen blevet aktuelt med en ny filmatisering, og nu har nye generationer en enestående chance for at stifte bekendtskab med gyseren over dem alle. Stephen King behøver vis...