Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Det passer perfekt - gård


Beskrivelse


Pegebog om ting og dyr på bondegården. Se hvor fint motiverne passer sammen på hver side.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 16. maj 2019

Sjove pegebøger om dyr og ting, som træner begrebsforståelsen og de første ord. Bøgernes sider og motiver passer sammen to og to som i brikker i et puslespil. Egner sig fra 1/2 år indtil 2 år.

"Gård" viser billeder af forskellige dyr og ting på en gård. "Ord" har billeder af objekter som sol og måne, tog og station osv. I "Tal" vises der billeder parvis af 1 hund og 1 hus, 2 gulerødder og 2 kaniner osv. "Dyr" handler om dyr og hvor de bor. Ordet for motivet på siderne står nedenunder. Kun i "Dyr" er der små sætninger. En særlig ting ved pegebøgerne er deres tykke papsider, som passer sammen to og to på samme måde som en brik i et puslespil: på den ene side er motivet fremhævet på et ekstra lag pap, som passer ind i motivet på modsatte side, som omvendt vises i en fordybning i siden. Hver bog har seks kraftige dobbeltsider med enkel grafik. Titlen hentyder dels til formatet med siderne, der passer ind i hinanden og dels til motiverne, som ofte logisk relaterer sig til hinanden.

Bøgerne er visuelt søde og formatet sjovt. Det er godt med de parvise logiske sammenhænge som ko og mælk eller fly og skyer, men det er ærgerligt, at det ikke gælder for alle motiver. Bøgerne understøtter begrebsindlæring, de første ord og stimulerer den taktile sans.

BondegårdsfamilierDyr på landet er en billedbog om dyr, som passer sammen parvis og motiverer til aktiv deltagelse med træk-ud-sider. Dyr på landet er ligeledes en pegebog i et sjovt format om dyr til begrebsindlæringBondegårdsfamilier er en billedbog om dyr, som passer sammen parvis og motiverer til aktiv deltagelse med træk-ud-sider. er ligeledes en pegebog i et sjovt format om dyr til begrebsindlæring.Informationer og udgaver