Bøger / faglitteratur / bagebøger

Det perfekte brød : pizza, surdejsbrød, fuldkornsbrød, gærbrød og boller


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 10. mar. 2015

Inspirerende bog om brødbagning, hvor alle kan være med. Den uøvede hjemmebager kan få styr på grundlæggende bageteknikker, mens den erfarne kan få nye og altid velkomne varianter inden for bagning af pizza, brød og boller.

Martin Johansson er svensk og lidt af et navn i Sverige, hvor han blogger om mad og har modtaget flere priser. I denne bog formidler han sin glæde ved at bage og ved at finde på nye opskrifter, og han lægger ud med et stort af snit om pizzaer efter devisen en tynd sprød bund og endelig ikke for meget fyld. Derefter handler det om brød: surdejsbrød, enten på hvede eller på rug, fuldkornsbrød, gærbrød og boller. En af Martin Johanssons signaturopskrifter er kanelboller, og den og forskellige variationer heraf er naturligvis også med i bogen.

En fin og meget anvendelig bagebog. Layoutet er enkelt og indbydende, opskrifterne ikke specielt avancerede og anvisningerne uden dikkedarer. En bog, der bare venter på at blive taget i brug.

Der er kommet mange fine bøger om at bage brød i de sidste år, og de bliver alle flittigt brugt. Af allround brødbøger kan fx nævnes Brød med bid iDen økologiske bagerBagebog, Den økologiske bager og BagebogDer er kommet mange fine bøger om at bage brød i de sidste år, og de bliver alle flittigt brugt. Af allround brødbøger kan fx nævnes Brød med bid i, og BagebogDer er kommet mange fine bøger om at bage brød i de sidste år, og de bliver alle flittigt brugt. Af allround brødbøger kan fx nævnes Brød med bid i, Den økologiske bager og .