Bøger / faglitteratur / guides

Det perfekte match : vinmatch : opskrifter


Beskrivelse


Beskrivelse af 27 forskellige vine og tilhørende eksempler på opskrifter på mad, der bringer vinens særlige træk frem. Med både klassiske og mere uortodokse matches - fra thailandsk curry til bøffer og grillmad samt syrlige desserter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 1. nov. 2018

Hvilken type vin passer godt til hvilken type mad? Spørgsmålet bliver besvaret i denne bog, som giver råd og inspiration til alle, der interesserer sig for velvalgte kombinationer af vin og mad.

Vinskribenten Søren Frank og kokken Henrik Yde giver gode råd til sammensætning af vin og mad. Hvad kendetegner de forskellige vintyper, og hvilken vin får det bedste frem i hvilken type mad? Huskereglerne er få og enkle, og det handler ikke om specifikke vinmærker eller -årgange, men om typer af almindeligt tilgængelige vine. Hvide vine, røde vine og søde vine bliver kombineret med opskrifter på årstidsbestemte retter, både forretter, hovedretter og desserter. De fleste retter er weekend- eller gæstemad, og der er fotos af dem alle.

Fin og anvendelig vinbog, der især udmærker sig ved at fokusere på typer af vin og ikke specifikke mærker. Man kan altid få fat i fx en amarone, men måske ikke lige specifik årgang fra en bestemt producent. Bogen er ikke så stor, men den er overskuelig, layoutet nydeligt og opskrifterne lækre og indbydende.

Kan bruges sammen med fx Vinpusheren - kogebog, vinoplevelser og rejsetipsVinen til maden, der omhandler specifikke og prissatte (i 2013-priser) vine, og Søren Franks egen Vinen til madenKan bruges sammen med fx Vinpusheren - kogebog, vinoplevelser og rejsetips, der omhandler specifikke og prissatte (i 2013-priser) vine, og Søren Franks egen .


Berlingske tidende

d. 25. okt. 2018

af

af

Jesper Uhrup Jensen

d. 25. okt. 2018