Bøger / faglitteratur

Det perfekte mord : danske giftmordere


Beskrivelse


Retsmediciner Bent Kæmpes efterforskning af danske giftmord fra drabet på astronomen Tyge Brahe til den kvindelige børnelæge, som i 1995 på Bornholm forgiftede sin elskers kone og brændte hende og børnene inde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2010

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 19. apr. 2010

Henvender sig til læsere med interesse for retsmedicin, kriminal- og mordsager.

I samarbejde med kriminalreporteren Stine Bolther har den pensionerede retsmediciner Bent Kæmpe skrevet denne bog om danske giftmord. I mere end 40 år beskæftigede Kæmpe sig med opklaringen af giftmord i Danmark og udlandet, og han regnes for en af de mest kompetente på området. Bogen bygger på Kæmpes erindringer, domsudskrifter, avisartikler m.v., og den beskriver en række udvalgte sager samt 5 minihistorier hver på ca. 2 sider. Bl.a. rummer den et kapitel om efterforskningen af Tycho Brahes mystiske død, som Kæmpe opklarede.

Årligt bliver ca. 10 danskere myrdet ved giftmord, og emnet er kun tidligere tilsvarende beskrevet i Giftmord, 2009 rettet mod de 11-13-årige.

En letlæst og underholdende beretning om danske giftmord og den pensionerede retsmediciner og chefretskemiker Bent Kæmpes arbejde i forbindelse hermed.