Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det pusler i posen


Beskrivelse


Liv og Lasse skal hjælpe deres nye nabo, keramikeren Tiger, med at sælge nogle af hans ting på markedet. Børnene finder en pose med to efterladte killinger ved Tigers anhænger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2019

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 3. apr. 2019

Tre bind i den nye serie "Tiger Karlsen Pottemager". Liv og Lasse bor på landet og elsker dyr. En dag får de en ny nabo, men er han mon dyrlæge? Egnet til højtlæsning for dyreglade børn fra ca. 6 år og selvlæsning fra ca. 8 år.

Lin Hallberg, som er kendt fra flere gode børnebøger, fx bøgerne om Sigge, har her skrevet en ny serie. I "Dyrene flytter ind" møder vi for første gang søskendeparret Liv og Lasse. De er spændte på at møde den nye nabo, Tiger Karlsen. På hans cykelanhænger står der potemager, så de håber på han er dyrelæge. Det viser sig dog han er keramiker, men han kan godt lide at hjælpe nødstedte dyr. I "Det pusler i posen", gør Liv og Lasse alt hvad de kan for at redde to små efterladte kattekillinger. I "Kaninklubben" er Tiger er ved at være træt af alle de dyr, der dukker op på hans dørtrin, men han kan alligevel ikke sige nej til at hjælpe, da en kurv med tre små kaninunger dukker op. Bøgerne har lix 16-18.

Tre hjertevarme historier om de to dyrevenner Liv og Lasse. Bøgerne er rigt illustreret og har en overskuelig mængde tekst på hver side, hvilket gør dem meget læsevenlige for dem som er kommet godt i gang med den første selvstændige frilæsning.

I samme stil er forfatterens tidligere serie "RAP", hvor vi bl.a. finder Sam og Sigge og den lange rejseKattemysteriet. Også Kattemysteriet, hvor de to venner Kevin og Dina opklarer mysterier, vil være et oplagt budI samme stil er forfatterens tidligere serie "RAP", hvor vi bl.a. finder Sam og Sigge og den lange rejse. Også , hvor de to venner Kevin og Dina opklarer mysterier, vil være et oplagt bud.