Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det smaragdgrønne atlas


Beskrivelse


Fantasy. Kate og hendes to søskende bliver fjernet fra deres barndomshjem med deres forældres samtykke. De ender på den mystiske Mr. Pyms børnehjem. Her bliver de ført ind i en fremmed og faretruende verden, hvor de efterstræbes af den onde og magtbegærlige grevinde og hendes uhyggelige og udræbelige morum cadi-krigere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 3. aug. 2011

Denne bog, der er første bind i en trilogi, henvender sig til yndere af fantasylitteratur. Bogen er rettet mod både drenge og piger fra 10-13 år. Den flotte og fascinerende forside indikerer tydeligt genre og indhold. Bogen behøver derfor ingen speciel formidling.

Det er forfatterens debut som skønlitterær skribent, og det må man tage hatten af for. Man behøver ikke at læse meget af bogen, før man føler, at her sidder man med en ny børneklassiker, der har mindelser om så forskellige værker som "Harry Potter", Narnia og Det gyldne kompas. De 3 søskende, Kate, Emma og Michael bliver en aften hentet i deres hjem af en fremmed mand. Børnene får ikke at vide, hvor de skal hen, men afhentningen sker med forældrenes samtykke. De ender på et børnehjem, der ledes af den mystiske Mr. Pym. Stedet ligger afsondret fra omverdenen - i en slags parallelverden med sære og farlige væsener. Kate finder i et hemmeligt rum en mystisk bog ved hjælp af hvilken, man kan rejse i tiden. Snart efterstræbes de tre søskende af en ond hekseagtig grevinde. Det er en medrivende, spændende og fabulerende bog med nogle indtagende og interessante personer.

Bogen har en medrivende og original handling samt et persongalleri, der gør, at den tåler sammenligning med Narnia og bøgerne om "Harry Potter".

En meget spændende og velskrevet fantasybog, med et originalt plot og nogle spændende og vedkommende personer. Der er ingen tvivl om, at denne bog vil bliver godt modtaget af alle fantasy-fans.