Bøger / skønlitteratur / roman

Det snakker vi ikke om


Beskrivelse


Impulsive Herta føler sig ikke tilpas i det jævne hverdagsliv. Der er meget man ikke taler om i 1940'erne, så Herta vælger at handle og træffer nogle svære valg.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2011

af

af

Line Hoffgaard

d. 13. okt. 2011

Børnebogsforfatter Hanne Kvist debuterer med en velskrevet voksenroman om en kvindes liv og skæbne før, under og efter 1940'erne. Et liv præget af frygten for at gå glip af det virkelige liv, med impulsive handlinger til følge. Den flotte forside kan snyde læseren til at tro, at genren er chick lit.

Impulsive Herta er aldrig tilfreds med hvad hun har og drømmer om at leve det virkelige liv. Efter en tryg barndom hos bedstemoren og nogle sjove ungdomsår med veninden Ella, møder hun skomageren Gunnar. Snart har hun hus, mand og barn. Men utilfredsheden med det jævne hverdagsliv plager Herta. Da hun møder den livlige Erling, stikker de af for at leve et frit liv fra sted til sted. Romanen foregår hovedsageligt i 1930'erne og 1940'erne og følger Hertas handlinger og følelser. Der er meget man ikke snakker om og fortier, så Herta handler i stedet. Bogen er inddelt i 7 dele, som alle indledes med det samme løsrevne afsnit om Herta, der er i huset hos en fin frue. 2. verdenskrig spiller ikke en væsentlig rolle i handlingen.

Forfatteren har skrevet og illustreret børne- og ungdomsbøger, vundet flere litterære priser og bl.a. modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Bogen er hendes debut for et voksent publikum. Hovedperson og tematik minder om Klaus Rifbjergs Jordbær eller Jette A. Kaarsbøls Den lukkede bog.

Hanne Kvist har begået en stilsikker romandebut, som er troværdig i sprog og miljøskildring. Tematik og bogens flotte forside vil tiltrække mange læsere.


litteratursiden.dk

d. 21. nov. 2011

af

af

Marianne Träff

d. 21. nov. 2011

Hvad gør man når man er født ind i det forkerte århundrede? Herta forlader mand og børn, men det snakker man ikke om vel? Herta er anderledes. Hun bor hos bedstemor, og så læser hun bøger!Vi befinder ...


Berlingske tidende

d. 13. jan. 2012

af

af

Per Krogh Hansen

d. 13. jan. 2012


Politiken

d. 29. okt. 2011

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 29. okt. 2011


Information

d. 28. okt. 2011

af

af

Kamilla Löfström

d. 28. okt. 2011


Kristeligt dagblad

d. 11. nov. 2011

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 11. nov. 2011