Bøger / faglitteratur

Det sørgende dyr


Beskrivelse


Om sorgens væsen og det vilkår, det er at leve med sorgen. Med eksempler fra filosofi, litteratur, teater og billedkunst undersøges sorgens væsen og dens betydning i nutidens effektive højhastighedssamfund.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2018

af

af

Pernille Poulsen

d. 15. okt. 2018

Sorgen er en nøgle til at forstå, hvad det vil sige at være menneske, fordi sorg opstår, når mennesker knytter sig til andre i kærlighed. For læsere, der interesserer sig for sorgens grundlæggende væsen og fænomenologi - også relevant for fagpersoner.

Med et væld af eksempler fra filosofi, litteratur, teater og billedkunst undersøges sorgens væsen og dens plads i nutidens effektive højhastighedsamfund. Svend Brinkmann er kendt som en debatskabende psykolog og har efterhånden en del udgivelser bag sig. Denne bog udspringer af forskningsprojektet "Sorgens kultur", som blandt andet er foranlediget af, at WHO forventes at føje kompliceret sorg til listen over psykiatriske lidelser i 2018.

Bogen er ikke i letlæst-genren. Men interesserer man sig for emnet, er den både interessant og velskrevet. Kan bl.a. have interesse for psykologer eller præster, der arbejder med mennesker i sorg og som ønsker et mere teoretisk fundament. Der er ikke tale om en selvhjælpsbog.

Faglitteratur med fokus på at gennemleve sorg er fx Mestring af sorgSorgterapiHar døden taget noget fra dig så giv det tilbageOm svampe og sorgJeg løber og Sorgterapi. Der er skrevet utallige værker om sorg i skønlitterær form, fx Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage, Om svampe og sorg og Jeg løberFaglitteratur med fokus på at gennemleve sorg er fx Mestring af sorg og . Der er skrevet utallige værker om sorg i skønlitterær form, fx Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage, Om svampe og sorg og Jeg løberFaglitteratur med fokus på at gennemleve sorg er fx Mestring af sorg og Sorgterapi. Der er skrevet utallige værker om sorg i skønlitterær form, fx , Om svampe og sorg og Jeg løberFaglitteratur med fokus på at gennemleve sorg er fx Mestring af sorg og Sorgterapi. Der er skrevet utallige værker om sorg i skønlitterær form, fx Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage, og Jeg løberFaglitteratur med fokus på at gennemleve sorg er fx Mestring af sorg og Sorgterapi. Der er skrevet utallige værker om sorg i skønlitterær form, fx Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage, Om svampe og sorg og .


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2018

af

af

Jette S. F. Holst

d. 19. dec. 2018

Brinkmanns analyser af sorgens væsen med eksempler fra filosofien, litteraturen, teateret og billedkunsten giver stof til eftertanke. Svend Brinkmann blev verdenskendt i Danmark, da han i 2014 udgav s...


Berlingske tidende

d. 8. nov. 2018

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 8. nov. 2018


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2018

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 4. nov. 2018


Information

d. 3. nov. 2018

af

af

Frank Beck Lassen

d. 3. nov. 2018


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 56, nr. 2 (2019)

af

af

Ole Løw

Årg. 56, nr. 2 (2019)