Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Det sorte bjerg


Beskrivelse


Tre spændende ungarske eventyr. Tyvens søn skal bruge magi i sin kamp mod Hundehoved, en prins skal ned i den underjordiske verden for at jage en flæsketyv, og tre andre prinser skal slås mod fæle drager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Annette Herzog og illustratoren Tove Krebs Lange har her samarbejdet om endnu en samling eventyr fra andre lande. Denne gang fra Ungarn. Bogen henvender sig til eventyrglade børn fra 9 år og opefter og kan udover lystlæsning og oplæsning anvendes undervisningsmæssigt i forbindelse med arbejde med eventyr.

Denne titel indeholder de tre ungarske eventyr: "Tyvens søn", "Flæsketræet" og "Det Sorte Bjerg". Tre spændende, eventyrlige, velskrevne og handlingsmættede fortællinger skrevet med en lix på 19 samt deling af lange ord i betydningsdele. Illustrationerne passer godt til eventyruniverset og understøtter stemningen samt selve eventyret godt.

Herzog og Lange har tidligere samarbejdet om titlen Dødsvagten fra 2005, som indeholder tre tjekkiske eventyr. En anden tilsvarende god eventyrsamling for målgruppen er Det magiske ler fra 2006.

Velskrevet samling med tre eventyr, som de fleste børn ikke kender. Historierne er alle eventyrlige, spændende og underholdende.