Bøger / faglitteratur / erindringer

Det splintrede spejl


Beskrivelse


Beretningen om Ruth Dee, der lider af personlighedsspaltning efter en barndom fyldt af omsorgssvigt, seksuelt misbrug og andre grusomme oplevelser, som følge af moderens psykiske terror og seksuelt misbrug af morfaderen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2009

af

af

Katja Larsen

d. 12. nov. 2009

Til læsere af bøgerne i serien Virkelighedens verden.

Det splintrede spejl er Ruth Dees egen fortælling om, hvordan hun voksede op med konstante seksuelle overgreb. Desuden var Ruths mor psykisk ustabil og terroriserede hjemmet konstant. Ruth og hendes søskende oplever ingen hjælp før de kommer på kostskole og dermed undgår hjemmets barske realiteter. Til at beskytte sig mod barndommens overgreb udvikler Ruth andre personer inde i sit hoved, og det er først som midaldrende kvinde at omverdenen opdager, hvordan det står til. Og endelig kan Ruth få hjælp til at bearbejde sin traumatiske barndom.

Det splintrede spejl er i vanlig stil med de andre bøger i Virkelighedens verden, dog kan den virke lidt forvirrende på grund af de mange skift mellem jeg-fortæller, alt efter hvilken af Ruths personligheder der følges.

Endnu en bog fra Virkelighedens verden som nok skal blive lånt ud. Emnerne incest og personlighedsspaltning skal nok appellere til målgruppen.