Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det spøger, Sigge


Beskrivelse


9-årige Elina elsker ridetimerne på Rideskolen Agersøs Ponyer. Ikke mindre elsker hun shetlandsponyen Sigge. Da Rosanna begynder på rideskolen, bliver Elina bange for at miste Sigge. En spændende Halloween afklarer problemet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 22. feb. 2011

Til 7-11-årige hestepiger, de ældste fra 9 år kan læse bogen selv, og de lidt yngre vil nyde at få læst den højt. Bogen er den ottende om ponyen Sigge i serien RAP : Rideskolen Agersøs Ponyer og de hestepiger, der elsker at komme der. Selv om bogen er en del af en serie, kan nye læsere, der bliver fristet af det søde omslag godt begynde her, de kommer helt sikkert tilbage og beder om flere bøger om Sigge.

Lin Hallberg er en flittig forfatter af især hestebøger. Hun er god til at beskrive både heste og hestepiger, og hun giver såvel dyr som mennesker liv og personlighed. Bogen indeholder en del ridetekniske udtryk, som de piger, der er fortrolige med miljøet, vil nyde at nikke genkendende til. For 9-årige Elina er ugens højdepunkt ridetimerne hos Inger. Hun kan lide at være sammen med både hestene og de tre hjerteveninder. Da Rosanna begynder på rideskolen, bliver Elina jaloux. Mon Rosanna også vælger Sigge som sin hest og hvad med bedsteveninden Marie? En på en gang hyggelig og uhyggelig halloween i rideskolen afklarer problemet. Den gode åbne typografi og de mange søde illustrationer i gråtoner letter læsningen, samtidig med at bogens omfang giver læseren fornemmelsen af at have læst en rigtig bog.

Af samme forfatter er udkommet serierne Ponypigen og Teddy, der ligesom bøgerne om Pjok og Petrine henvender sig til de yngste hestepiger.

Endnu en vellykket titel i en populær serie, der ikke bare handler om heste, men også om venskaber og fælles oplevelser.