Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Det spøger : femten nordiske gys


Beskrivelse


Antologi med 15 gyserhistorier om mødet med gengangere af forskellig art, som det kendes fra folkelige overleveringer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Elin Søborg

2006

Kan selvlæses fra ca. 11 år, læses op for børn fra ca. 9 og mange voksne vil uden tvivl finde historierne genkendelige og nærmest hyggelige. Smukt og dækkende omslag, hvis bagsidetekst nok lover mere gys, end bogen kan holde..

15 nordiske forfattere og 13 nordiske illustratorer har leveret novellerne til denne velredigerede samling af spøgelseshistorier for børn. Udgivelsen er et samarbejde mellem nordiske forlag, støttet af Nordisk Kulturfond og Nordbok og udkommer samtidig på 8 nordiske sprog inkl. samisk og grønlandsk. De danske bidrag er af Lene Kaaberbøl og Dorte Roholte illustreret af Emil Landgreen og Per Jørgensen, mens kun få af de øvrige forfattere er oversat til dansk tidligere. Derimod er flere af illustratorerne kendt her fx Tord Nygren, Eva Eriksson og Hilde Kramer. De smukt illustrerede historier er generelt af den stille, næsten udramatiske slags om mødet med gengangere af forskellig art, som det kendes fra folkelige overleveringer, og mange af dem har nærmest et "autentisk" præg..

Der findes en lang række gyserantologier for aldersgruppen, denne adskiller sig fra de fleste ved at være roligt stemningsfuld fremfor effektjagende..

En smuk og stemningsfuld antologi, der kan bruges bredt også til børn og voksne, der normalt ikke bryder sig om gyserhistorier, og til en tæt oplæsningsoplevelse i familien i de mørke aftener.


Berlingske tidende

d. 3. mar. 2007

af

af

Kari Sønsthagen

d. 3. mar. 2007


Himmelskibet

Nr. 12 (2006/2007)

af

af

Thomas Winther

Nr. 12 (2006/2007)Informationer og udgaver