Bøger / skønlitteratur / roman

Det stille barn


Beskrivelse


På børnelægen Anna Storms afdeling dør en lille dreng som følge af vold. Anna er med til at opklare sagen. Samtidig får læserne beretninger fra Annas dagligdag med alt lige fra arbejdspres til shoppeture og det stormfulde forhold til rocksangerkæresten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2011

af

af

Beth Høst

d. 19. okt. 2011

Bogen henvender sig til læsere af krimier fra et dansk miljø og uden bloddryppende handling.

Dette er nr. 2 med Anna Storm som hovedperson. Anna er børnelæge på Rigshospitalet og alene med sin 16-årige søn. Hovedintrigen er en lille 2-årig drengs tragiske død som følge af vold, forældrene er skilt, og den drikfældige far anklages for medvirkende til barnets død. Der er forskellige andre småhistorier puttet ind i forløbet til at give miljø og baggrund. Anna truer et indvandrerforældrepar med indberetning for omsorgssvigt, da deres datter har alvorlig D-vitaminmangel pga. tildækning, og på en ferietur til Vesterhavet redder hun med fare for sit eget liv sin hund fra at drukne. Egentlig bogens mest ægte afsnit, foruden et kort og indfølt snapshot af forældre med et døende barn. Der er undervejs en del beskrivelser af Annas mærkevare-modetøj og lækre designer-indretning. Hun har arvet en del penge efter moderen, som hun savner meget. Anna er som person opfarende, uforskammet overfor chefer og lejlighedsvis kolleger og ubegribeligt forelsket i sin selvoptagne rocksanger-kæreste. Sproget er meget enkelt, dialogerne løfter sig ikke, men alt er letlæst.

Bogen lægger sig egentlig tæt op ad Danielle Steel, både genre- og stilmæssigt med et underholdnings/spændingsplot, hvor en selvstændig kvinde som oftest har hovedrollen.

En bog med et meget enkelt sprog og i den nederste ende af underholdningsskalaen.