Bøger / faglitteratur til børn / encyklopædier

Det store børneleksikon


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2010

af

af

Lars Larsen

d. 7. okt. 2010

En stor, flot, farverig og informativ bladrebog til videbegærlige børn. Selvlæsning fra 12 år og billedlæsning fra 8 år.

300 sider fyldt med facts og flotte billeder om emner inden for 10 områder: rummet, jorden, miljø og økologi, plante- og dyreliv, lande og folk, kultur, historie og politik, videnskab, teknologi og menneskekroppen. Ifølge titlen et leksikon, men i realiteten er den 2 kg tunge bog en bladrebog i standardopbygning med et emne pr. opslag. Korte tekster, skarpe fotos, tegninger og gengivelser i afvekslende arrangementer, suppleret af forskelligartede faktabokse med særlige oplysninger. Hvert opslag har en kort indledende tekst og derefter er al øvrig tekst knyttet til billederne. Alt er kort og præcist beskrevet i et levende sprog, som ikke helt undgår fag- og specialudtryk. En del af disse bliver forklaret i teksten eller i den 4 sider store ordliste, som afslutter bogen sammen med et fyldigt register. Krydshenvisninger uddyber forklaringerne. I oversættelsen er bogen ikke tilpasset danske forhold. Det nærmeste bogen kommer Danmark er en kort omtale af "Slaget om/ved Jylland" under 1. verdenskrig på side 208.

En flot og farvestrålende indgang til korte informationer om mange emner. Meget kan findes andre steder. En informativ pendant til Wow!, (08/50).

En flot og farvestrålende bladrebog med facts og skarpe billeder.Informationer og udgaver