Bøger / skønlitteratur / roman

Det store fald


Beskrivelse


Fra morgenstund til nat vandrer en skuespiller fra udkanten af byen og ind til centrum, mens han følger livets gang.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2016

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 31. mar. 2016

Fra morgenstund til nat vandrer en skuespiller fra udkanten af byen og ind til centrum, mens han følger livets gang. Til læsere af moderne eksperimenterende litteratur.

Historien følger en navnløs skuespillers gåtur fra udkanten af en en by til centrum. Gåturen foregår på en varm sommerdag fra den tidlige morgenstund til de sene nattetimer. På turen møder skuespilleren forskellige mennesker og overværer optrin i gadebilledet. Bogen er skrevet af tyske Peter Handke og oversat af Hanne Lund. Af Handkes tidligere romaner er følgende oversat til dansk KaliDon Juan (fortalt af ham selv)Kvinden, der ikke røbede sigUlykkelig og uden ønsker, Don Juan (fortalt af ham selv), Kvinden, der ikke røbede sig og Ulykkelig og uden ønskerHistorien følger en navnløs skuespillers gåtur fra udkanten af en en by til centrum. Gåturen foregår på en varm sommerdag fra den tidlige morgenstund til de sene nattetimer. På turen møder skuespilleren forskellige mennesker og overværer optrin i gadebilledet. Bogen er skrevet af tyske Peter Handke og oversat af Hanne Lund. Af Handkes tidligere romaner er følgende oversat til dansk Kali, , Kvinden, der ikke røbede sig og Ulykkelig og uden ønskerHistorien følger en navnløs skuespillers gåtur fra udkanten af en en by til centrum. Gåturen foregår på en varm sommerdag fra den tidlige morgenstund til de sene nattetimer. På turen møder skuespilleren forskellige mennesker og overværer optrin i gadebilledet. Bogen er skrevet af tyske Peter Handke og oversat af Hanne Lund. Af Handkes tidligere romaner er følgende oversat til dansk Kali, Don Juan (fortalt af ham selv), og Ulykkelig og uden ønskerHistorien følger en navnløs skuespillers gåtur fra udkanten af en en by til centrum. Gåturen foregår på en varm sommerdag fra den tidlige morgenstund til de sene nattetimer. På turen møder skuespilleren forskellige mennesker og overværer optrin i gadebilledet. Bogen er skrevet af tyske Peter Handke og oversat af Hanne Lund. Af Handkes tidligere romaner er følgende oversat til dansk Kali, Don Juan (fortalt af ham selv), Kvinden, der ikke røbede sig og .

Handke er ikke for nybegyndere. Hans eksistentielle beskrivelser af fremmedgørelsen i mennesket stiller store krav til sin læser. Bogen er kompleks og langsomt læst. Men giver man sig hen til Handke vil man også finde frem til den skønhed der ligger i de stemninger der beskrives.

Handke kan anbefales til læsere der i forvejen nyder forfattere som Knut Hamsun, James Joyces Ulysses (Ved Karsten Sand Iversen) og Thomas Espedals GåHandke kan anbefales til læsere der i forvejen nyder forfattere som Knut Hamsun, James Joyces Ulysses (Ved Karsten Sand Iversen) og Thomas Espedals .


Berlingske tidende

d. 20. maj 2016

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 20. maj 2016


Kristeligt dagblad

d. 14. juli 2016

af

af

Moritz Schramm

d. 14. juli 2016


Politiken

d. 3. juni 2016

af

af

Christian Johannes Idskov

d. 3. juni 2016


Jyllands-posten

d. 7. maj 2016

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 7. maj 2016


Information

d. 30. apr. 2016

af

af

Thomas Thurah

d. 30. apr. 2016


Weekendavisen

d. 29. apr. 2016

af

af

Anders Engberg-Pedersen

d. 29. apr. 2016


Standart

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)

af

af

Stine Dahlgren Faurholt

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)Informationer og udgaver