Bøger / skønlitteratur til børn

Det store hoppedyr


Beskrivelse


Billedbog. Da Kanin kommer hjem, har noget farligt gemt sig i hans hule. De større dyr tør heller ikke gå ind i hulen, for det farlige råber meget højt, men den lille frø er ikke bange for det ukendte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2017

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 6. dec. 2017

Noget farligt har gemt sig i kanines hule. Han må have hjælp af sine lidt mere modige venner. Billedbog fra 3 år.

Da kanin kommer hjem, har noget farligt gemt sig i hans hule. Han kan ikke se hvad det er, og han tør ikke gå derind. Han råber på hjælp, og andre dyr kommer på skift for at hjælpe ham. Først prøver katten og herefter bjørnen og elefanten, men ingen af dem tør alligevel gå ind i hulen, når først de har hørt, det farlige råbe højt. Til sidst kommer en modig frømor. Forfatter Julia Donaldson er også kendt for billedbogen Grøflen. Både illustrator og forfatter har skrevet flere bøger for børn. Dette er deres første udgivelse sammen.

Sød og charmerende historie om at være bange for noget ukendt og få hjælp af sine lidt større og mere modige venner. Bogens illustrationer har et hyggeligt og nostalgisk udtryk, som kombineret med den klassiske fortællestruktur, de gentagende dialoger og scener med dyr der vil prøve at hjælpe, får historien til at minde om et eventyr. Særdeles velegnet som læsning for de yngste billedbogslæsere.

Det med ikke helt at kunne se hvad der gemmer sig, er også temaet i Uro i ZooJoschi, verdens modigste mus. Her gætter de andre dyr på hvilket dyr der gemmer sig i en kasse. I Joschi, verdens modigste mus handler det om at være modig, også selvom man bare er en lille musDet med ikke helt at kunne se hvad der gemmer sig, er også temaet i Uro i Zoo. Her gætter de andre dyr på hvilket dyr der gemmer sig i en kasse. I handler det om at være modig, også selvom man bare er en lille mus.Informationer og udgaver