Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det store opgør


Beskrivelse


Tommi, som er angriber og anfører på Milano holdet Cipolline, har fået mulighed for at komme på juniorhold i den legendariske klub Inter og har besluttet sig for at gøre det. Men inden han tager afsted skal han spille en sidste kamp med sine kammerater mod klubbens forældrehold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2011

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 18. nov. 2011

Den 7. bog i serien, som er oversat fra italiensk, og foregår i Italien. Bøgerne bør læses i rigtig rækkefølge, for der er referencer til handlingen i tidligere bind. Bogen er til selvlæsning for børn fra 10 år.

Tommi, som er angriber og anfører på Milano-holdet Cipolline har fået mulighed for at komme på juniorhold i den legendariske klub, Inter, og har besluttet sig for at gøre det. Han er bange for komme til at savne kammeraterne og holdet, fem andre drenge og to piger. Men inden han tager af sted, skal han spille en sidste kamp med sine kammerarter mod klubbens forældrehold. De første to tredjedele af bogen bruges på forberedelser og sidehistorier om ven- og kammeratskaber i gruppen af venner, og det er dette binds store styrke, også at være stærk i beskrivelsen af det sociale, selvom personkarakteristik af de enkelte personer ikke er omfattende. Der bruges megen dialog og beskrivelser af handlinger, og bogen er ikke svær at læse. Illustrationer er tydelige sort/hvide stregtegninger og små afsnit som tegneserie. Omslaget passer til indholdet.

Denne serie ligger i samme sværhedsgrader som De vilde fodboldrødder af Joachim Masannek og Dreamteam af Glenn Ringtved, omend realismegraden er større i de sidstnævnte, så er det fint og interessant med en bog der udspringer af en kultur som den italienske, hvor sport og jantelov har det på en anden måde med hinanden end hos os.

En fin letlæst videreførelse af serien, der er for fodboldinteresserede læsere.