Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det store spring


Beskrivelse


12-årige Inghill elsker at springe på sin dejlige hest, Carla. Hvordan skal hun nu skaffe penge til en hestetrailer og hvordan kan Adrian blive gode venner med en voldsmand? Det er lige til at blive gal i skralden over.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 16. feb. 2018

12-årige Inghill elsker at springe på sin dejlige hest, Carla. Men hvor er det irriterende, at de andre piger fra klassen kun går op i fyre. 2. del af Carla, min Carla for hesteglade piger mellem 11 og 14 år.

Inghill har endelig fået sin egen hest, Carla. Det er fantastisk og de er bare rigtigt dygtige til at springe. Men nu mangler Inghill jo en lækker stævnejakke og en hestetrailer. Hun må gøre op med sig selv, hvor langt hun vil gå for at skaffe tingene. Indiske Adrian er Inghills allerbedste ven. Men han er pludselig blevet gode venner med Jan-Birger. Jan-Birger har ellers tidligere overfaldet Adrian. Inghill er bestemt ikke lige så hurtig til at tilgive, som Adrian er. Inghills skoleveninder gider slet ikke at høre om Carla længere. De interesserer sig kun for drenge og står altid og gør sig til. Det er lige til at blive gal i skralden over.

Norsk hverdagsfortælling, som bestemt ikke er lige så rosenrød som den traditionelle hestebog. Inghill har svært ved at begå sig på rideskolen og blandt sine venner. Hun overtræner sin pony og snyder med moderens kreditkort. Alligevel bliver det aldrig alt for alvorligt og Inghill skal nok ende med at få det godt igen. Alt i alt en helt fin efterfølger til den fantastiske 1. del i serien.

Louise Roholtes Ælle bælle aleneHelt alene?, som senere er udkommet som Helt alene? tager også nogle rigtigt tunge problemer opLouise Roholtes Ælle bælle alene, som senere er udkommet som tager også nogle rigtigt tunge problemer op.Informationer og udgaver