Bøger / skønlitteratur / chick lit

Det store spring


Beskrivelse


Sarah er opvokset hos sine bedsteforældre, og deler passionen for heste sammen med sin bedstefar. Midt i London har de hesten Boo opstaldet. Natasha er børneadvokat, med rod i privatlivet. Sarah og Natasha har intet tilfælles, men de to skal forandre hinandens liv for altid.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2015

af

af

Merete Trap

d. 6. aug. 2015

Succesrig advokat møder fattig hestepige. Hvad har de tilfælles? Skøn roman, der rammer bredt blandt kvindelige læsere.

Natasha er succesrig børneadvokat, pigen Sarah bor i et fattigt hjørne af London sammen med sin morfar. Natasha står midt i en skilsmisse fra Mac og har et stort arbejdspres. Sarah lever et godt liv med sin morfar, hvor de er fælles om passionen for den ædle ridekunst Le Cadre Noir. Men da morfaren får en hjerneblødning, overlades hun til sig selv og ikke mindst er hun alene om at passe hesten Boo. Skæbnen vil at Natashas og Sarahs veje mødes, og dette møde forandrer deres liv for altid. Sarah har brug for hjælp, og Nastasha for at gøre noget godt. Så Sarah flytter ind hos Natasha og Mac, en beslutning som ændrer livet for dem alle. Engelske Jojo Moyes fik sit store gennembrud med Mig før dig 2012, og har siden manifesteret sig som bestsellerforfatter.

Charmerende, rørende og velskrevet. En roman som er svær ved at lægge fra sig. Om kærlighed, modgang og ikke mindst skæbnens uransaglige veje. Moyes udmærker sig ved at forny chick lit genren, og flette den sammen med elementer fra de klassiske kærlighedsromaner. Hun appellerer både til ældre og yngre kvinder, og formidler følelser uden at forfalde til "sødsuppe".

Denne roman kan bedst beskrives som en blanding af elementer fra både Marian Keyes og Kate Morton. Der er også et anstrøg af Victoria Hislop.


litteratursiden.dk

d. 3. sep. 2015

af

af

Anne Juul Andersen

d. 3. sep. 2015

Dronningen af feel good, Jojo Moyes, udkommer her på dansk med en af sine tidligere romaner. ’Det store spring’ er en klassisk Moyes – underholdende og klichéfyldt – lige som den skal være. ’Det store...