Bøger / faglitteratur / bibliografier

Det store svigt : beretningen om hundrede års naturfredning i Danmark


Beskrivelse


I 100-året for den danske naturfredningslov gennemgås den danske naturs tilstand og der stilles skarpt på naturfredningens stærke og svage sider.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Martin Jørgensen

d. 3. okt. 2017

Historien om 100 års dansk naturfredning og naturfredningslovens stærke og især svage sider. For interesserede i dansk naturpolitk og naturens tilstand.

I 100-året for den danske naturfredningslov gennemgår Kjeld Hansen den danske naturs tilstand, og hvorvidt de danske naturfredninger egentlig har noget at være stolte over. Bogen er i tre dele: Første del behandler naturfredningens historie i Danmark fra dens spæde start til nu. Anden del gennemgår udvalgte fredninger og gør status. Tredje og sidste del tager fat på fremtidens fredning. Både de dystre udsigter, men også forslag til en mere fremtidssikret model, hvor der fx hentes inspiration i svenske naturfredningsmodeller. Bogens præmis er en gennemgang af de knap 6000 fredninger, der foretaget i Danmark. Det tal viser sig at være kunstigt højt fra ministeriel side. Bag tallet gemmer sig reelt millioner af spildte kroner, fejlslagne politikker og private interesseorganisationer, der har samlet stumperne op. Kjeld Hansen er journalist og debattør.

Kjeld Hansen er skarp, præcis og seriøs i sin fremlægning, og han er uden tvivl en sand vismand på området. En ufattelig grundig og omfattende bog, der afdækker et enormt pengespil og naturtab. Bogen er stor og flot, med fotos, der supplerer den heftige tekstmængde fint. Intet mindre end et storværk om dansk naturhistorie.

Kampen om Danmarks natur dækker naturfredningen historisk, men langt fra så kritisk.


litteratursiden.dk

d. 22. jan. 2018

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 22. jan. 2018

Den danske naturs grand old man, journalisten Kjeld Hansen, har begået endnu et omfangsrigt og uomtvisteligt værk, som enhver med interesse for vores sparsomme natur bør kende. Af bogens undertitel f...


Flora og fauna

Årg. 124, h. 1/2 (2018)

af

af

Thomas Secher Jensen

Årg. 124, h. 1/2 (2018)


Politiken

d. 6. jan. 2018

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 6. jan. 2018