Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det store vand : heksens forbandelse & kongebørnenes landflygtighed


Beskrivelse


Der hviler en grum forbandelse over den kongelige egernfamilie. Tyve har stjålet kongekronen, og uden den kan den onde heks komme til at herske. Heksens mørke hær af krager, rotter og ulve jager egernprinsen og egernprinsessen, og de må udvise mod og sammenhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2012

af

af

Marion Tirsgaard

d. 12. jan. 2012

Dyrefortælling om et egernpar på flugt fra en heks, der vil kaste en forbandelse over dem. Om godhed, ondskab og om at kæmpe for det man har kært. Oplæsning fra 7-11 år.

Den lille egernprinsesse og egernprins må flygte fra deres trygge og lykkelige hjem, da den onde heks og hendes hær af rotter, ulve og krager jagter dem for at kaste en forbandelse over dem. De begiver sig ud i verden og møder andre dyr på deres vej. Til sidst ender det med et stort slag mod heksens mørke hær. Kernen i historien, at kæmpe for det man har kært, er sympatisk men historien er langtrukken og overfladisk og formår ikke at fange og røre læseren. Sproget er til tider knudret og gammeldags, og den kursive font, som teksten er sat med, er svær at læse. Forfatteren vil alt for meget, og der mangler opstramning af såvel historie som sprog. Forfatter har selv illustreret. Illustrationerne er barnlige og formår ikke at hive historien op. Forfatter er børnelæge og har tidligere udgivet Det lille egern, 2004 som denne efterfølger. Epilog med 7 digte.

Kan bedst sammenlignes med dyrefortællinger som Krigerkattene, 2011 og Krøniken om Mistelten. Begge er bedre bud på dyrefortællinger end denne.

Langtrukken, ustabil og lidt belærende dyrefortælling om at kæmpe for hvad man har kært. Kernen i historien er sympatisk og god men forfatter vil for meget, og resultatet er en bog, som lander midt i mellem stolene og som vil have svært ved at fastholde målgruppens interesse. Oplæsning fra 7 år.