Bøger / faglitteratur / atlas

Det store verdensatlas


Beskrivelse


Verdensatlas, der beskriver de syv kontinenter og deres befolkning, historie, klima, terræn, samt oversigt over de lande der findes på kontinentet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 9. nov. 2017

Klassisk verdensatlas, der beskriver de syv kontinenter. Kan anvendes af alle, der ønsker at fordybe sig i Jordens geografi.

Bogen indledes med nøgle til kortene, signaturforklaring og en kort introduktion til Jorden. Der er både fysisk og politisk verdenskort. Atlasset er opdelt i de syv kontinenter, der hver indledes med et oversigtskort og et afsnit, der beskriver kontinentets befolkning, historie, klima, terræn, dyre- og planteliv. Der er en oversigt over de lande, der findes på kontinentet. Hvert land er forsynet med flag og oplysninger om fx areal, indbyggertal, hovedstad, sprog og valuta. Herefter følger helsides kort over de forskellige områder på kontinentet. Europa er udgangspunktet for bogen, og alle kort over Europa er i målestoksforholdet 1:2 mio, mens resten af verden er i målestoksforholdet 1: 10 mio. Samtlige kort er opdateret med aktuelle landegrænser. Bogen indeholder mange illustrationer fra National Geographic og et omfattende register.

Stort, flot og brugbart atlas, der er let anvendeligt som opslagsværk pga. det fine register med mange referencer. Der ligger god viden i introduktionsafsnittene om verdensdelene. De mange illustrationer gør atlasset særdeles indbydende.

Der findes mange andre verdensatlas, bl.a. Politikens store verdensatlas fra 2002, der har samme redaktør som indeværende atlas, men dette nye atlas er fint opdateret.Informationer og udgaver