Bøger / skønlitteratur / roman

Det svageste led


Beskrivelse


Krimi. Politiet anholder en gerningsmand, der forholder sig tavs. En anden mand dukker op på politistationen med en historie, han gerne vil fortælle. Lines liv hænger lige sammen, men så dukker der et brev op, som truer med at knuse hendes hjerte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 19. maj 2015

Journalisten Line Lyng følger med på sidelinjen i opklaringen af en række drab rundt omkring i Danmark. Udover krimifortællingen indeholder romanen også en kvindes personlige udviklingshistorie, og den henvender sig primært til kvindelige læsere.

I denne danske krimi møder vi journalisten Line Lyng, der har fået barn med sin alkoholiserede kæreste, der tidligere har været gået fra hende. Datteren er nu tre år, og forholdet er ikke som Line kunne ønske det ville være. Hun må indse, at det ikke er sikkert, hun skal leve et liv i kernefamilie. Samtidig sker der en række drab rundt omkring i Danmark. Forskellige steder - forskellige mennesker, der ikke umiddelbart har noget med hinanden at gøre. Eneste fællesnævner er at de bliver skudt med den samme pistol. Lotte følger sagerne rundt i landet og skriver sine artikler til sin avis; samtidig med hun skal jonglere rundt med tingene for at passe sit privatliv ind i det til tider hektiske og evigt omskiftelige arbejdsliv. Det er forfatterens, der selv er uddannet journalist, anden roman om Line Lyng.

En letlæst og underholdende krimi, hvor den private del står ligeså stærkt som krimiplottet - der virker godt og ikke umiddelbart spottes af læseren. En krimi der er i et overskueligt omfang, til dem der er trætte af murstenskrimierne.

Kan sammenlignes med andre krimier der foregår i provinsen - fx Anita Lillevang, Ninni Schulman og andre kvindelige, nordiske krimiforfattere.