Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det tredje øje


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Børnenes u-landskalender, 2015.

Drengen Namduk og pigen Sita er gode venner og bor i bjergene i Nepal. Sita flytter til sin tante i Kathmandu, hvor hun skal gå i skole. En dag farer Namduk vild. Inde i byen kan Sita mærke, at Namduk er i fare. Hvordan kan hun hjælpe ham? - med bedstefars mystiske amulet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 6. nov. 2015

Årets ulands-kalender foregår i Nepal, hvor pigen Sita rejser til Kathmandu for at bo hos sin tante, mens hendes ven, Namduk, må blive tilbage sammen med sin farfar og passe geder. Oplæsning fra 1. kl. (7 år) og selvlæsning fra midt i 3. kl. (9-10 år).

Namduk savner Sita. Han har lovet at passe hendes ged, mens hun er væk. Namduks hverdag med turen fra landsbyen i dalen op til sommerboligen i bjergene beskrives, og der fortælles om Sitas oplevelser i Kathmandu - bl.a. at få nye venner i skolen. De to børn tænker tit på, hvordan den anden har det. En historie med mange fotos og faktabokse samt fortællinger om Yetien og Buddha. Bagest er der tre opslag om Nepal. I lærervejledningen er der baggrundsoplysninger til den voksne. De tilhørende film findes på http://2015.u-landskalender.dk/.

Flotte fotos og en god historie fortæller om dagligdagen i Nepal. Lærervejledningen fungerer godt og har bagest direkte anvisninger på, hvordan materialet kan anvendes med direkte henvisning til trinmål og didaktik. Et helt igennem velgennemarbejdet materiale.

Samir lives in Bhaktapur på engelsk for samme målgruppe er eneste nyere materiale, der handler om hverdagen i Nepal.