Bøger / faglitteratur

Det Tredje Rige


Beskrivelse


126 sider. 1918-24 Tiden efter 1. verdenskrig er præget af borgerkrig, vold, sult og fattigdom. Og mens tyskerne kæmper for at skabe en fredelig republik, begynder Adolf Hitler sin kamp for at erobre magten. 1924-33 Midten af 1920-erne bringer fred og velstand, og tyskerne vender nazismen ryggen. Med børskrakket på Wall Street i 1929 rammer det økonomiske kaos, og Hitler kan begynde sin march mod magten. 1933-39 På seks år forvandler Hitler det demokratiske Tyskland til et forrykt, nazistisk diktatur. Al modstand bliver brutalt knægtet, og enhver, der ikke lever op til Hitlers raceidealer, er i fare for at miste livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. nov. 2011

Historisk bredt oversigtsværk til den historisk interesserede læser. Opgavebrug fra og med niveauet for 5-6 klassetrin i folkeskolen.

Kronologisk historisk faktabog og oversigtsværk, der som del af serien Historiens højdepunkter, http://historienet.dk/kw/historiens-hojdepunkter, fortæller om nazisternes magtovertagelse af Tyskland, og opbygningen af det som vi nu kender som "Det tredje rige". Det rigt illustrerede oversigtsværk består af 12 kronologiske temaafsnit. Inden temaerne opsummerer 6 sider med foto-illustrerede tidslinjer og små daterede faktabokse begivenhederne fra afslutningen på 1.verdenskrig 1918 til optakten til 2. verdenskrig 1938-39. Herefter følger de 12 temaafsnit, som begynder med "De spæde år", hvor Hitler i 1919 melder sig ind i "Det Nationalistiske Tyske Arbejderparti", fortæller om nazisternes magtovertagelse 1924-33, og kronologien afsluttes 1933-39 med tema-overskriften: "Klar til krig".

Sammenlignelige, dog noget ældre, oversigtsværker er fx Hitlers storhed og fald og Hitler og det tredje rige. Her skiller nærværende opdaterede bog sig positivt ud, og der mangler et sådan nyere oversigtsværk på hylden.

Velfungerende opdateret og lettilgængeligt historisk oversigtsværk, der ikke mindst er oplagt til skoleopgaver, men som ellers har relativ bred appel.