Bøger / faglitteratur

Det Tyrkiet der splitter : en politisk samtidsanalyse af Det Nye Tyrkiet


Beskrivelse


Beretninger om og analyser af det moderne Tyrkiet, dets politiske samtid og politiske leder, Recep Tayyib Erdoğan.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2020

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 11. juni 2020

Beretninger og analyser fra det moderne Tyrkiet, hvor magt, mennesker og en mand ved navn Erdogan spiller store roller. Til interesserede i Tyrkiet.

Just som man troede at Tyrkiet var på vej i en mere demokratisk retning efter det arabiske forår, bliver landet mere autoritært. I denne bog fortæller Mathias Findalen Bickersteth dels sin egen, personlige beretning om det moderne Tyrkiet, og giver en analyse af det moderne Tyrkiet og dets politiske samtid. En central person i den fortælling er Recep Tayyip Erdogan, en mand som mange regnede med ville være en demokratiet og reformernes mand, men som er endt i meget autoritær retning. Bickersteth fortæller om, hvordan han selv og hans venner oplever landet, om hvad der har ændret sig, og hvad de håber vil ændre sig. Derudover analyserer Bickersteth hvordan Erdogan, og hans parti AKP, har forvaltet magten og om hvordan deres vision for fremtiden har ændret sig. Bogen er illustreret.

En grundig, personlig og spændende beretning om et Tyrkiet hvor religion, tradition og økonomi er en del af drivkraften, men også det der hæmmer landet udvikling.

Der findes ikke andre bøger på dansk der på samme måde giver et overblik over det moderne Tyrkiet.


Weekendavisen

d. 24. juli 2020

af

af

Mads Staghøj

d. 24. juli 2020