Bøger / skønlitteratur / roman

Det ubetydeliges fest


Beskrivelse


I Paris krydser fire bekendtes veje igen hinanden. Alle tyngede af livet mødes de til en fest, hvor de prøver at finde det gode humør frem igen.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2015

af

af

Tina Schmidt

d. 7. maj 2015

I Paris krydser fire bekendtes veje igen hinanden. Alle tyngede af livet mødes de til en fest, hvor de prøver at finde det gode humør frem igen. Kort kunstnerroman om intellektualiseret humor. For læsere med akademisk, litterær eller filosofisk tilgang til emnet.

Bogen følger skiftevis fire forskellige bekendte og deres tankestrømme henover et par dage, disse tankestrømme gentages gennem hele fortællingen. Romanens omdrejningspunkt er i højere grad udviklingen i tankestrømme end et decideret handlingsdrevet narrativ. Fortællingen kulminerer til et cocktailparty, som en af karaktererne holder hvor de forskellige fortælleres tanker over de forgangne dage sættes op imod hinanden. Bogen er delt op i akter som et skuespil og en alvidende fortællerstemme bryder ofte ind i fortællingen med teoretiske betragtninger.

På én gang letlæst og svært tilgængelig. Kundera har indskrevet en masse dobbeltbetydninger og referencer til især filosofihistorie, Stalin og Sovjetunionen samt litteraturhistoriske greb; såsom at stille fortællingen op som et drama og en litteraturteoretisk alvidende fortællerstemme.

Forfatteren har blandt andet skrevet Tilværelsens ulidelige lethedOm latter og glemsel og Om latter og glemsel. Nærværende bog lægger sig tæt op af stilen i det øvrige forfatterskabForfatteren har blandt andet skrevet Tilværelsens ulidelige lethed og . Nærværende bog lægger sig tæt op af stilen i det øvrige forfatterskab.


litteratursiden.dk

d. 4. juni 2015

af

af

Jens Hjøllund

d. 4. juni 2015

Milan Kundera hylder i ’Det ubetydeliges fest’ latteren det gode humør og værdien af det ubetydelige. Den gamle mesterforfatters roman er på én gang vittig og legende, vis og dyb. Det er altid med sto...


Jyllands-posten

d. 19. maj 2015

af

af

Johs. H. Christensen

d. 19. maj 2015


Berlingske tidende

d. 23. maj 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 23. maj 2015


Weekendavisen

d. 22. maj 2015

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 22. maj 2015


Kristeligt dagblad

d. 24. aug. 2015

af

af

Moritz Schramm

d. 24. aug. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 3 (2015)

af

af

Ole Nyegaard

Årg. 29, nr. 3 (2015)