Bøger / faglitteratur

Det unikke menneske : et nyt syn på autisme


Beskrivelse


Forfatteren skriver ud fra opfattelsen af at der ikke er noget der hedder autistisk adfærd: personer med autisme har menneskelige adfærdsmønstre og reaktioner, og deres adfærd - hvor belastende og stressende den end kan være - er en strategi til at eksistere i en overvældende og skræmmende verden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 11. nov. 2016

En fantastisk håndsrækning til at forstå, hvorfor børn med autisme ind imellem har et uforståeligt adfærdsmønster. I virkeligheden er der tale om menneskelige reaktioner, en måde at overkomme en overvældende verden på. For familie, professionelle, og studerende.

Bogens hovedtese er, at hvis man skal hjælpe en person med autisme, så skal man ændre den måde, man opfatter personer med autisme på og den måde, man hjælper og støtter på. Man skal forstå, at når børn med autisme reagerer voldsomt, med ekkolali eller på andre måder umiddelbart mærkeligt, så er det en måde at kommunikere på og forsøge at magte en skræmmende situation. Bogen er baseret på SCERTS-modellen, hvilket står for Social Communication, Emotional Regulation, and Transactional Support. Gennem en række eksempler fra forfatterens konsulentpraksis illustreres det, hvordan man skal lære at lytte og se bag de anderledes reaktioner. Prizant er Ph.D. og har 40 års erfaring som forsker, konsulent og underviser med fokus på familiens rolle.

Et omfattende og meget velunderbygget og anderledes syn på autisme, der kan bringe hjælp og håb til ramte familier.

Der kommer mange bøger om autisme, men i de senere år har det især været mindre udgivelser som fx Autismens ABCVejen videre - når dit barn har autisme, der er et letforståeligt opslagsværk, eller Vejen videre - når dit barn har autisme. Prizants bog er et grundlæggende værkDer kommer mange bøger om autisme, men i de senere år har det især været mindre udgivelser som fx Autismens ABC, der er et letforståeligt opslagsværk, eller . Prizants bog er et grundlæggende værk.


Ugeskrift for læger [online]

d. 6. feb. 2017

af

af

Marianne Gürtler

d. 6. feb. 2017