Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det værste, hun gjorde


Beskrivelse


Sophie har mistet og prøver ihærdigt at glemme det frygtelige, der er sket. Men alt er forandret og det er svært at være Sophie. Men så begynder hun at skrive sine tanker og følelser ned i en dagbog.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2013

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 15. apr. 2013

Letlæst ungdomsroman til især piger fra 13 år om Sophie, der har mistet sin søster. Foto forside af ung piges ansigt halvt i skygge med fin appetitvækkende bagsidetekst.

Kuipers har tidligere skrevet debutromanen Livet på køleskabsdøren : små breve mellem en teenagedatter og hendes mor, 2011, en ungdomsroman, der høstede stor anerkendelse og er udkommet på 30 sprog. Denne nye ungdomsroman har modtaget Arthur Ellis-prisen i 2011 og fortjener også at blive lagt mærke til. Den handler om unge Sophie Baxter, der har mistet sin søster, og nu bor alene med sin mor. Man får som læser ikke at vide, hvad der er sket før langt inde i romanen. Man får kun langsomt indblik i, at der er sket noget forfærdeligt, og man hører om, hvor svært Sophie har det med sin mor derhjemme og med veninderne i skolen. For intet er som før. Sophie forsøger bare at glemme og vil ikke åbne op, hverken overfor sin mor, psykologen eller den nye pige i klassen, som hun bliver gode venner med. Men i løbet af et år, hvor hun skriver dagbog, begynder der langsomt at ske noget med Sophie. Medrivende, tankevækkende og troværdig overfor unges tanker og følelser er denne historie om en ung piges sorg over tabet af en søster. Sprogligt fungerer historien også rigtig godt.

Der er skrevet en del dagbogs-romaner for unge, men jeg er ikke stødt på en dagbogsroman, der som denne nye titel handler om en ung pige, der har mistet sin søster.

Spændende ungdomsroman om en ung piges tanker og følelser efter tabet af en søster.


Politiken

d. 11. jan. 2014

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 11. jan. 2014


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 7 (2013)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 66, nr. 7 (2013)