Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det værste i verden


Beskrivelse


John går i 6. klasse og har et helt normalt liv. Men en dag dør hans mor i en bilulykke, og John må overvinde sorgen sammen med sin far og storesøster.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Martin W. Hansen

2008

Til selvlæsning fra ca. 10-12 år. Den vil være særligt egnet for børn og unge teenagere, der har oplevet at miste en forælder, og som sådan vil den have lige så stor værdi for piger som for drenge.

Peter Barlach er familieterapeut med vægt på sorgarbejde i sit hjemland, Sverige. Han har her skrevet en børnebog med netop det fokus. Det værste i verden handler om at være barn og miste en forælder, om de tanker man kan gøre sig, om sorg og hvor svært (men nødvendigt) det er at komme videre. Kort fortalt omhandler bogen drengen John på 12, der mister sin mor i en bilulykke. Gennem Johns øjne og tanker følger vi ham og hans families arbejde med sorgen. Det er en rigtig god bog, den er let at læse, den har en udmærket forside og en virkelig god bagsidetekst.

Vi har mange billedbøger med dette emne, men jeg kan ikke komme på noget til målgruppen, der ligner (eller dækker så godt som) denne bog.

Jeg kunne godt lide bogen, men den var hård at læse, der var mere end én stor klump i halsen, der måtte sluges undervejs.


Børn & bøger

Årg. 61, nr. 5 (2008)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 61, nr. 5 (2008)