Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Det Vilde Vesten


Beskrivelse


Indhold: Det Vilde Vesten ; Erobring ; Spansk i 300 år ; Mexico mister Vesten ; Sporet til Santa Fe ; Hovedstaden ; Den første hurtigrute ; De første stifindere ; Danskere på eventyr ; Billy the Kid ; Den Vilde Bande ; Sortskæg ; Revolverkamp ; Skrappe kvinder ; Mesterskytten ; Toget indtager Vesten ; Cowboys ; Indianernes sidste kamp ; Bøger og film ; Forsvundne miner ; Route 66 ; Det Vilde Vesten er flyttet vestpå.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 21. feb. 2014

Spændende afsnit af USA's historie i overskuelig fagbog især for aldersgruppen mellem 10 og 14 år. Titlen i sig selv, de mange interessante illustrationer og seriens ry, skal nok få fagbogen ned fra hylderne og i hænderne på nysgerrige læsere - sikkert især blandt drengene. Velegnet til emnearbejder på skolens mellemtrin og faglige læsekurser.

Bogen giver et virkelig bredt indblik i USA's historie i 1800-tallet med særligt fokus på The Frontier - altså grænseområderne mellem vildmark og moderne civilisation. Vi får historierne om berømte revolvermænd (og -kvinder), indianerkrige, guldgravere, pelsjægere og kvægdrivernes liv på prærierne, men også den historiske og politiske baggrund for udviklingen til det moderne USA: De storpolitiske fejder med Spanien, Frankrig og Mexico, behovet for handelsveje og forsøgene på at regulere og lovliggøre det store land. Det hele i et klart sprog med understøttende illustrationer. Aarsleff er kendt for en række udmærkede fagbøger om historiske temaer, bl.a. om syd- og mellemamerikanske indianere.

Der findes en del gode fagbøger om emnet, eksempelvis Statons: Cowboys og det vilde vesten og Callerys: De mørke sider af Amerikas vilde vesten. Den her anmeldte er den bredeste og grundigste af disse.

En fremragende historiefremstilling af en vigtig epoke af USA's historie, som både er mere velkendt end nogen anden periode og samtidig mere fuld af misforståelser og myter end nogen anden - og netop derfor vigtig at få seriøst belyst.