Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det yderste mørke


Beskrivelse


Fantasy. Temuco vil hævne angrebet på sin landsby. Han møder en kriger og en dværg, som tror, han er Tusmørke-kongen. Er Temuco den, de leder efter, og kan han opfylde profetien og tage hævn?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 20. juli 2012

Første bog i en ny fantasy-letlæsningsserie, Tusmørkekongen. Bogen henvender sig som fritidslæsning til læsere fra ca. 9 år (3. klasse), men den kan også fænge ældre læsesvage - måske specielt drenge.

Hovedpersonen er Temuco, et kattelignende væsen. Hans landsby bliver sønderbombet af fjender fra tårnene, så han er helt alene - uden sin veninde Dodo, som han formoder også er død. På sin flugt møder han en pansret kriger og en dværg. Dværgen mener, han skal være kongen af Tusmørkelandet. De leder efter en person, der ifølge profetien skal krone kongen. De tror, det er Temuco, som de forærer et magisk sværd. Sammen drager de videre for at finde tårnene, som omkranser Tusmørkelandet - krigeren for at blive kronet, og Temuco for at få hævn. Vejen bliver meget farefuld. Bogen lægger op til fortsættelsen, da de endelig ser et tårn. Historien er spændende fortalt med twist af humor. Genretrækkene med magi, ondt og godt mm. er tydelige. Bogens farveillustrationer understreger fornemt tekstens tone og støtter læsningen.

De læsere, der har været begejstrede for Sarin-bøgerne af samme forfatter, vil også tage denne serie til sig.

Den første bog i en ny spændende fantasy-letlæsningsserie, der har de ingredienser, som målgruppen holder af. Læserne vil med garanti efterspørge fortsættelsen.