Bøger / skønlitteratur / roman

Detektormanden


Beskrivelse


Krimi. Rene er veteransoldat og bliver bedt om at ledsage sin niece på en arkæologisk ekspedition i ørkenen i Libyen. Det bliver en skæbnesvanger tur, for det går hurtigt op for Rene, at der foregår noget lusket.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 13. jan. 2020

Underholdende og spændende arkæologisk krimi om veteransoldaten Rene, som hjemsøges af mareridt og som ledsager sin anoreksiramte niece på en skæbnesvanger arkæologisk udgravning i Libyen. For læsere af intelligente krimier.

Rene er præget af sit liv som veteransoldat både psykisk og fysisk. En dag beder hans søster om, at han eskorterer sin niece, Lone, på en arkæologisk ekspedition i en ørken i Libyen. Ekspeditionen er ledet af italieneren professor Ignacio Ambrossini og skal afdække, hvorvidt det romerske rige er større end antaget. Rene fornemmer snart, at der foregår noget imellem de andre deltagere i ekspeditionen, og da han gør en skæbnesvanger opdagelse i ørkenen og finder bevidst ødelagte droner, går det op for ham, at nogle ønsker at sabotere ekspeditionen. Parallelt følger vi historien om nogle romerske legionærer, udstationeret i ørkenen i Nordafrika, omkring år 200. Det får overraskende betydning for Rene.

En anbefalelsesværdig krimi til læsere som ønsker sig en mere intellektuel kriminalhistorie. Historien kræver sin læsers fulde opmærksomhed for at kunne følge med. Det er kærkomment med en krimi, som har arkæologi som omdrejningspunkt, plottet er velfungerende og bogen er velskrevet.

Ønsker man at læse en anden krimi som tager udgangspunkt i arkæologi, så kan Elly Griffiths bøger om arkæologen Ruth Galloway anbefales. Første bog i serien hedder Pigen under jorden.


Politiken

d. 22. apr. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. apr. 2020