Bøger / faglitteratur / opskrifter

Detox og superfood


Beskrivelse


En 21-dages detox-kur med opskrifter på alle måltider.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2009

af

af

Conni Boll Christensen

d. 17. aug. 2009

Den flittige kogebogsforfatter, tv-kok og kostvejleder Lene Hanssons sjette bog i år er en guide til detox og superfood. Den henvender sig til hendes mange trofaste fans og andre, der gerne vil have en letforståelig indføring i detox, som er en udrensning af giftstoffer ophobet i kroppen.

Budskabet "giv dit indre et bad med mad" illustreres på bogens forside med en glad Lene Hansson dækket af appelsiner i et zinkbadekar. Hun har gennem flere år og på trods af lægevidenskabelige meninger om det modsatte stået fast på, at mad kan helbrede og anbefaler, at vi et par gange om året giver kroppen en pause fra tung mad og får udrenset tarmsystemet. Her præsenterer hun en 21 dages udrensningskur (excl. en nedtrapnings- og optrapningsperiode) startende med en indføring i, hvad detox går ud på. Hendes kur er baseret på 20 såkaldte superfoods, også kendt fra bøger om mad mod sygdomme som fx kræft. Avocado, blåbær, broccoli osv. præsenteres enkeltvis med henvisning til forskningsresultater. Derefter en komplet plan med opskrifter på morgenmad, mellemmåltider, frokost og aftensmad, hvoraf langt de fleste indeholder produkter fra Lene Hanssons helsevarer.

Kändisser som fx Dennis Knudsen og Ellen Hillingsø har været meget synlige ambassadører for detox-kuren, som præsenteres i bøgerne Detox dit liv og Guide til detox kost.

Indbydende, letforståelig og gennemillustreret kogebog i Hanssons efterhånden velkendte layout. Anvendelig kogebog for alle, der ønsker at detoxe.


Undervisere.dk

Årg. 4, mar. (2010)

af

af

Lise Brinkman

Årg. 4, mar. (2010)