Bøger / skønlitteratur / noveller

Dette er ikke en krimi : fortællinger


Beskrivelse


12 nyskrevne noveller af 11 danske og 1 enkelt islandsk forfatter, som alle tager udgangspunkt i krimilitteraturen uden at de af den grund bliver traditionelle krimihistorier.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. mar. 2012

En novellesamling med bidrag af moderne forfattere, som henvender sig til de læsere, som kan lide novelleformen, og som samtidig ikke er bange for at lade sig udfordre.

Disse nyskrevne noveller er skrevet som et modspil til de mange krimier, som udkommer for øjeblikket. Formålet er at sætte krimien som genre under debat, og forfatterne er blevet bedt om at skrive en historie, der undersøger kriminallitteraturen, problematiserer den eller dekonstruerer den. Hvordan definerer man en krimi? Er en fortælling, hvor der sker et mord en krimi? Efter Bo Tao Michaëlis' indledning om den kriminelle fortælling, følger 12 tekster skrevet af danske forfattere og en enkelt af en islandsk forfatter. Det er vidt forskellige noveller, nogle af dem tager oplægget alvorligt, mens jeg har svært ved at finde det i andre. Her er Svend Åge Madsens novelle om journalistelev Anna Sofie, som skal dække kriminalstoffet ved Gørsted-Posten, og der sker altså ikke meget kriminelt i Gørsted, eller hvad? Jens Blendstrups historie om detektiven eller morderen(?) er vild og morsom, og Einar Már Gudmundssons historie er en smuk nekrolog over en ven, men ikke en krimi, selv om politiet dukker op.

Jeg kan ikke finde noget tilsvarende litteratur.

En novellesamling med vidt forskellige historier. For læsere af korte, moderne noveller, og så tror jeg også, at den vil den kunne anvendes i studie- og undervisningssammenhæng med de mange noveller fra gode danske og en enkelt islandsk forfatter.


Jyllands-posten

d. 1. mar. 2012

af

af

Jakob Levinsen

d. 1. mar. 2012


Politiken

d. 14. apr. 2012

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 14. apr. 2012


Weekendavisen

d. 2. mar. 2012

af

af

Klaus Rothstein

d. 2. mar. 2012