Bøger / faglitteratur / essays

Dette er vand


Beskrivelse


Den amerikanske forfatter David Foster Wallace (1962-2008) giver et skarpt indblik i amerikansk politik, samfund, sport og det moderne livs paradokser i massekulturens tidsalder.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2014

af

af

Anny Skov Madsen

d. 5. aug. 2014

Disse essays og journalistiske reportager hører til noget af det bedste inden for genren og har haft stor indflydelse på andre kendte forfattere. De er for litterært interesserede, for journalister, men er også en øjenåbner for alle, der holder af at læse kritiske, underholdende iagttagelser.

Den amerikanske forfatter David Foster Wallace (1962-2008) er ret ukendt i Danmark. I dette udvalg præsenteres vi for otte af hans kendte tekster. "Noget muligvis sjovt jeg aldrig ville gøre igen" er en kritisk og morsom skildring af et luksuskrydstogt, hvor det er en pligt at lade sig underholde og opvarte. I "Op, Simba" følger han i 2000 den amerikanske senator John McCains kampagne for at blive republikanernes præsidentkandidat. Essayet er samtidig en skarp analyse af amerikansk politik og værdier i massekulturens tidsalder. Titelessayet "Dette er vand" er med sin allegori en opfordring til at være mere åben og mindre selvoptaget. Desuden skriver han om tennis, hummere, tv og litteratur. Litteraturforskeren Tore Ry Andersen har skrevet et fyldestgørende forord.

Jonathan Franzens essays og Karl Ove Knausgårds Sjælens Amerika spænder også vidt i deres betragtninger og analyser af verden og dens tilstand.

Det er en stor fornøjelse at læse disse mesterligt skrevne essays, der ud over at være underholdende, overraskende og øjenåbnende giver et suverænt skarpt indblik i amerikansk politik, samfund, sport og det moderne livs paradokser i massekulturens tidsalder.


litteratursiden.dk

d. 26. sep. 2014

af

af

Anne Birgitte Hundahl

d. 26. sep. 2014

Skarpt, underholdende og skræmmende godt. 'Dette er vand' er en god indføring i Foster Wallaces tekster, hans syn på sine amerikanske medborgere og ikke mindst hans skarpe iagttagelsesevner. Dette er ...


Berlingske tidende

d. 12. sep. 2014

af

af

Torben Weirup

d. 12. sep. 2014


Jyllands-posten

d. 23. sep. 2014

af

af

Tom Hermansen

d. 23. sep. 2014


Kristeligt dagblad

d. 6. sep. 2014

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 6. sep. 2014


Weekendavisen

d. 5. sep. 2014

af

af

Leonora Christina Skov

d. 5. sep. 2014


Information

d. 26. sep. 2014

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 26. sep. 2014