Bøger / faglitteratur / kogebøger

Diabeteskogebogen : råd og opskrifter til et sundere liv


Beskrivelse


Forfatteren, der selv er diabetiker, har samlet sine bedste hverdagsopskrifter på mad, der tilgodeser kravene om at være mager og indeholde fibre, vitaminer og langsomme kulhydrater.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 13. sep. 2010

Diabeteskogebogen henvender sig først og fremmest til dem, som har diagnosen diabetes 2, men bogens opskrifter kan også bruges af personer, som har diabetes 1 eller som ønsker at ønsker at tabe sig eller at spise sundt.

Forfatteren er svensk, hun lider selv af diabetes 2, og har derfor mærket på sin egen krop, hvad kosten betyder. Hun har samlet et lang række af sine bedste opskrifter på hverdagsmad, som opfylder de nyeste europæiske anbefalinger om kost for personer med diabetes. Indledningsvis har 2 ernæringsforskere skrevet et kapitel med råd om, hvordan sund kost og en aktiv livsstil kan indvirke på sygdomsforløbet. Kosten skal derfor være let, mager og langsomt fordøjelig. Bogens opskrifter består af enkel mad, som alle kan lave med ingredienser, som kan købes i de fleste butikker. Her er forslag til mad til alle dagens måltider: morgenmad, frokost, middag og varme grønsager, og ved hver ret er angivet antallet af kcal, og fordelingen af protein, fedt og kulhydrater.

Diabetesforeningen har udgivet mange bøger og hæfter med opskrifter,bl.a. God mad til små gryder, 2009 og Spis vel og lev vel fra 2008. Derudover har vi flere andre titler Diabetes kogebog - en grundbog fra 2007 og Diabetes kogebogen, 2006 m.fl.

Denne bog er et godt supplement til de mange titler vi har om mad for personer med diabetes 2, med forslag til dagens måltider og med opskrifter, som er enkle og nemme at lave.