Bøger / faglitteratur / opskrifter

Diabeteskuren : spis dig rask


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2015

af

af

Katja Larsen

d. 22. jan. 2015

En indbydende bog om hvad alle med type 2 diabetes eller et forstadie hertil selv kan gøre for at undgå at skulle tage medicin. Løsningen er at ændre på kosten og dyrke mere motion.

"Diabeteskuren" handler om hvad du selv kan gøre i forhold til at dyrke motion, men først fremmest i forhold til kosten. Der angives 8 diabetesvenlige leveregler, som er lidt anderledes end de officielle råd der gives til diabetespatienter i Danmark. Bogens råd er baseret på amerikanske undersøgelser. Sidste halvdel af bogen indeholder opskrifter hvoraf nogle er med foto af retten. Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell som er henholdsvis klinisk diætist og professionsbachelor i Human ernæring, er indehavere af Frk Skrump og har tidligere skrevet slankebøger.

Flot udstyr og indbydende fotos. Arne Astrup har skrevet forord til bogen, hvori han giver bogen sin anbefaling samtidig med at han understreger vigtigheden af at mærke efter på egen krop og at ikke alle råd nødvendigvis virker for alle diabetespatienter.

Bogen er på forkant med en ny type råd til diabetesvenlig mad og er derfor svær at sammenligne med anden litteratur.