Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Diabolik


Beskrivelse


Science fiction. Nemesis er en diabolik, en menneskelignende dræbermaskine. Hun er skabt til at ofre sig for sin herskerinde, den unge senatordatter, Sidonia. Men da hun bliver sendt til den galaktiske kejsers hof, viser Nemesis sig at have en svaghed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 3. nov. 2016

En spændende, barsk, men også romantisk science fiction-bog for 14-16-årige samt voksne.

En diabolik er en genetisk skabt humanoid dræbermaskine, der er ekstremt funktionel og hensynsløs. Den unge senatordatter Sidonia er vokset op med en sådan dræbermaskine, Nemesis, der skal beskytte hende til enhver tid. Den magtgale kejser i det galaktiske Imperium har erfaret, at Sidonias far er indblandet i et planlagt oprør. Derfor skal Sidonia sendes til hoffet og bo der som et gidsel. I stedet sendes diabolikken Nemesis afsted forklædt som Sidona og oplært til at optræde og opføre sig som hende. Ved hoffet skal Nemesis så manøvrere rundt mellem korrupte politikere og senatorbørn og undgå at afsløre sig. Samtidigt sker der det forunderlige, at Nemesis begynder at udvikle følelser og lærer kærligheden at kende.

Det er en velskrevet, spændende og til tider meget barsk science fiction-bog. Intriger og magtkampe er skildret på en fængende måde. Diabolikken Nemesis er en interessant og fængslende skikkelse, og det er virkeligt spændende at følge hendes mentale udvikling fra robotagtig og ufølsom dræbermaskine til en mere følende og reflekterende person. Kun savner jeg at få mere at vide om den komplekse galaktiske verdensordens opståen og dens udviklingshistorie.

Af andre science fiction-bøger kan anbefales serien "Maximum Ride" af James Patterson. Den handler om nogle unge mutanter, der flygter fra det laboratorium, der har skabt dem med et bestemt formål for øje.


litteratursiden.dk

d. 28. nov. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 28. nov. 2016

Underholdning og spænding på højt plan i en stærk fortælling om magt, kærlighed og intriger i rummet. Kincaid har tidligere udgivet science fiction trilogien ’Insignia’ og udkommer nu for første gang ...