Bøger / faglitteratur

Diagnose eller opdragelse? : børn med alle slags hjerner


Beskrivelse


Bogen gennemgår, hvad der kendetegner børn med ADHD, autisme og præmature børn, og sammenholder det med børns normale udvikling. På den måde kan forældre, pædagoger og lærere få bedre forudsætninger for at afgøre, hvornår der skal stilles en diagnose, og hvornår der skal opdrages.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2017

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 16. juni 2017

Til forældre, pædagoger og lærer er her en bog om børn og børns hjerner. Hvordan skelner man mellem, om børn skal opdrages eller om de skal have en diagnose?.

Børnenes adfærd kan for det blotte øje forekomme ens, men den pædagogik som virker, vil være meget forskellig afhængig af den tilgrundliggende problemstilling. Bogen præsenterer baggrund og symptomer på de diagnoser, der opleves hver dag i børnehaven og i skolen. Bogen giver et bud på, hvordan diagnoser håndteres og hvordan man skelner børn med reelle dysfunktioner fra børn med opvækstrelaterede vanskeligheder. Dette gøres ved at sammenligne med børn der har en normal udvikling. Bogen kan bruges til opslag om fx ADHD, Autisme, Aspergers, Præmature børn, Opdragelse, To sprog, osv. Forfatteren har bl.a. udgivet Pæne piger og dumme drengeSeje drenge og superseje piger og Seje drenge og superseje pigerBørnenes adfærd kan for det blotte øje forekomme ens, men den pædagogik som virker, vil være meget forskellig afhængig af den tilgrundliggende problemstilling. Bogen præsenterer baggrund og symptomer på de diagnoser, der opleves hver dag i børnehaven og i skolen. Bogen giver et bud på, hvordan diagnoser håndteres og hvordan man skelner børn med reelle dysfunktioner fra børn med opvækstrelaterede vanskeligheder. Dette gøres ved at sammenligne med børn der har en normal udvikling. Bogen kan bruges til opslag om fx ADHD, Autisme, Aspergers, Præmature børn, Opdragelse, To sprog, osv. Forfatteren har bl.a. udgivet Pæne piger og dumme drenge og .

En anvendelig bog både for forældre til børn med en diagnose, og for pædagoger og lærer som skal skelne mellem om et barn har en diagnose eller trænger til opdragelse. Den indeholder forklarende illustrationer og tips.

Der findes flere bøger om børns hjerner og udvikling. Blandt de nyeste er Hjernesmart pædagogikUdviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhedBarnets lærende hjerne, Udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed og Barnets lærende hjerneDer findes flere bøger om børns hjerner og udvikling. Blandt de nyeste er Hjernesmart pædagogik, og Barnets lærende hjerneDer findes flere bøger om børns hjerner og udvikling. Blandt de nyeste er Hjernesmart pædagogik, Udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed og .