Bøger / skønlitteratur / roman

Diamanthandleren


Beskrivelse


Dan Borre bliver chef for Zaire-afdelingen af et engelsk diamantfirma, og hans første opgave er at afsløre en illegal smuglervirksomhed, der har forbindelser ind i firmaet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Månson

2008

Bogen har appel til både læsere af spændingsbøger og interesserede i afrikanske forhold og europæisk postkolonialisme.

Larson debuterer som 60-årig, men har en stor erfaring som forretningsmand i Afrika at trække på: han har bl.a været leder af ØK's aktiviteter i det centrale Afrika. Danske Dan Borre bliver hyret af et engelsk diamantfirma til at lede afdelingen i Zaire i 1971. Den tidligere leder er omkommet ved et flystyrt, mens han forsøgte at afløre en illegal diamantsmuglerring. Dan bliver også udsat for trusler og attentatforsøg, men møder også sit livs kærlighed. Forfatterens store indsigt i områdets kultur og historie beriger denne spændingsroman, selv om det sine steder virker som om ret private anekdoter puttes ind som fyld. Generelt er det dog en velfortalt og spændende historie med meget politisk og kulturelt baggrundsstof, der også i dag er akuelt til forståelse af konflikterne i spændingsfeltet mellem Zaire, Burundi og Rwanda.

Læsere af Wilbur Smith og Desmond Bagley, der gør det udfra interesse for Afrika, vil også kunne lide Larson, selv om han lægger vægten mere på kultur end på action.

En udmærket, velskrevet og spændende debut skrevet med stor indsigt i afrikanske forhold i 1970'erne.


Børsen

d. 11. jan. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 11. jan. 2008