Bøger / faglitteratur / erindringer

Diamantjægeren : en rå verden i glimt


Beskrivelse


Verdens eneste kvindelige diamanthandler, Katerina Pitzner, beretter om sin karriere i en glamourøs, men også benhård forretningsverden. Det er samtidig historien om en opvækst med en tyrannisk far, erhvervsmanden Axel Pitzner, om frigørelse og om livet som enlig mor til fire.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 16. sep. 2013

Udover at være en bog om diamanter og diamanthandel er bogen også en fortælling om en meget determineret dansk forretningskvinde, der er den eneste kvinde i verden på sit felt.

Katerina Pitzner fortæller her om livet som professionel diamant brooker og om den verden, som hun færdes i. Det er benhård business, hvor det er vigtigt at kende ikke kun spillereglerne for handlerne, men hvor også sociale og kulturelle spilleregler spiller en stor rolle. Der er også en mere glamourøs side, hvor Katerina mødes med saudiarabiske kongelige og asiatiske milliardærer. Samtidig fortæller hun om diamanter og deres vej fra minerne til kunderne herunder også om bloddiamanter. Bogen fortælles i et nøgternt og direkte sprog, også når det kommer til hverdagen som enlig mor til 4 og beretningen om hendes barndom som barn af erhvervsmanden Axel Pitzner og den medieomblæste arvesag efter ham. Bogen er illustreret med mange flotte fotos fra Katerinas liv og af diamanter i mange afskygninger.

Nina Halds bog Diamanter - brillans, mystik og historie, 2012 fortæller om diamanter, mens Iver Rosenkrantz i Skattejægeren : på jagt efter diamanter, tyskerguld og eventyr i Afrika, 2012 fortæller om en lidt anden side af det med at handle med diamanter end forfatteren til nærværende bog gør.

En nøgtern men samtidig personlig beretning om en helt speciel karriere, som giver læseren et unikt indblik i en fascinerende og til tider glamourøs verden.


Jyllands-posten

d. 17. nov. 2013

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 17. nov. 2013