Bøger / faglitteratur / biografier

Diana : eventyret, tragedien, myten


Beskrivelse


Prinsesse Dianas turbulente liv, tragiske død og hendes sønners forhold derefter er skildret i tekst og billeder. Bogen henvender sig til alle med interesse for Diana og det britiske kongehus.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2022

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 16. sep. 2022

Prinsesse Dianas turbulente liv, tragiske død og hendes sønners forhold derefter er skildret i tekst og billeder. Bogen henvender sig til alle med interesse for Diana og det britiske kongehus.

Forfatteren Lone Theils har været korrespondent i London i mange år, og hun var på arbejde den aften for 25 år siden, da Diana omkom i en bilulykke. Hun har forsøgt at finde nye og lidt anderledes vinkler på Dianas historie, og paparazzi-fotos er bevidst undgået i bogen. Teksten er især koncentreret om Dianas problemer i ægteskabet, hendes senere kærlighedsliv, trængsler i forhold til pressen og hendes personlige udtryk for protester imod de rammer, der var sat op for hendes tilværelse. Bogens sidste kapitler omhandler omstændighederne omkring hendes død og hendes sønners aktuelle situation.

Flot billedværk, der sobert har fravalgt paparazzi-fotos. Teksten bringer måske ikke så meget ny viden, men bogens fokus på konfliktpunkterne i Dianas og sønnernes liv giver et lidt mere nuanceret billede af Diana som person og af de begivenheder, bogen trækker frem - set i forhold til de mere sort/hvide helgenagtige fremstillinger, vi ellers tit har set.

Billedværket DianaDen rigtige DianaDiana er fra 1997, året hvor døde. Blandt udvalget af tekstrige biografier om prinsessen af Wales har Den rigtige hidtil stået som den mest nuancerede. Spotos er med sin kronologiske opbygning og indhold af begravelsestaler egnet til opgaveskrivere og andre, der søger mere baggrundsvidenBilledværket Diana er fra 1997, året hvor Diana døde. Blandt udvalget af tekstrige biografier om prinsessen af Wales har hidtil stået som den mest nuancerede. Spotos Diana er med sin kronologiske opbygning og indhold af begravelsestaler egnet til opgaveskrivere og andre, der søger mere baggrundsvidenBilledværket er fra 1997, året hvor døde. Blandt udvalget af tekstrige biografier om prinsessen af Wales har Den rigtige hidtil stået som den mest nuancerede. Spotos er med sin kronologiske opbygning og indhold af begravelsestaler egnet til opgaveskrivere og andre, der søger mere baggrundsviden.


Jyllands-posten

d. 2. sep. 2022

af

af

David Trads

d. 2. sep. 2022


Weekendavisen

d. 26. aug. 2022

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 26. aug. 2022