Bøger / faglitteratur / vejledninger

Dig og dit klædeskab


Beskrivelse


Forslag til et personligt tøjvalg for kvinder samt interviews med 9 stilbevidste kvinder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2008

af

af

Lene Kristiansen

d. 4. nov. 2008

Målgruppen er kvinder med tilbagevendende tøjkriser, som ønsker hjælp til at finde en personlig stil. Og da den if. forfatteren bygger på "hvem er jeg" og "hvem vil jeg gerne være", er bogen mere hjælp til selvindsigt end egentlig praktisk orienteret.

Bogen er opdelt i 7 kapitler, iblandet interviews med 9 markante og stilbevidste kvinder. Og under overskrifterne Personlig stil, Identitet, Kvindelighed, Selvværd, Kroppen og Skønhed fortæller og forklarer forfatteren ud fra sig selv, lidt Steiner, lidt hverdagspsykologi og sine erfaringer fra "Mig og mit klædeskab" i Alt for damerne, hvad der er væsentlig at fokusere på og bevidstgøre sig om. Kapitlerne afsluttes med øvelser om på at "se" på sig selv, fx "hvad fylder mest: følelses-, tanke- eller viljevæsenet?" og tjekliste, ex: "fejlkøb er resultat af en fremmedgjort identitet". Paustian skriver i et meget ordrigt sprog, hvor tingene forklares og vendes flere gange. Efter min mening tungt, noget banalt med mange generaliseringer og trættende at læse i længden. Det sidste kapitel: Klædeskabet, hvor - UD/og ikke - gennemgås, er derimod befriende konkret, og den form kunne man have ønsket Paustian havde brugt i hele bogen. Flot grafik og layout!.

Mere som Owild end som Trinny & Susannah, som primært går efter farver/former.

En bog, der ønsker at hjælpe kvinder med at finde tøjstil og forbilleder med udgangspunkt i selvindsigt, men som drukner sprogligt i generaliserende pædagogisk omsorg.