Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dig og mig ved daggry


Beskrivelse


Louise og Liam begår selvmord ved at springe ud fra Limfjordsbroen, lænket til hinanden med håndjern. Den alvidende fortæller er den afdøde Louise og gennem hende afdækkes forløbet.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2013

af

af

Stine Veisegaard

d. 17. okt. 2013

Ungdomsbog om det svære ungdomsliv, den altædende kærlighed og stofmisbrugsmiljøet. Fra 15 år og op.

Glenn Ringtved og Sanne Munk Jensen, begge veletablerede forfattere, har her slået sig sammen og skrevet en nutidig ungdomsroman. Og det samarbejde er faktisk rigtigt vellykket. Louise og Liam begår selvmord ved at springe ud fra Limfjordsbroen, lænket til hinanden med håndjern. Den alvidende fortæller er den afdøde Louise, og gennem hende afdækkes forløbet. Gymnasieeleven Louise møder den lidt ældre Liam, og de forelsker sig hovedkulds i hinanden. En række begivenheder gør, at de ender i en ond spiral af dummebøder til det ålborgensiske narkomiljø. Til sidst ser parret ikke andre muligheder end at gribe den definitive løsning, nemlig at tage deres eget liv. Der er elementer af Nordkraft, men dette er også en kompromisløs kærlighedshistorie, der går linen ud. Samtidig er det ligeledes en fortælling om forældre-barn forholdet. Miljøet er råt med eksperimenterende sex og stoffer, og sprogligt formidles dette på en ligefrem og nutidig måde. Bogen har en flot booktrailer, og filmrettighederne er allerede solgt. Stemningsfuld forside, med Limfjordsbroen og de to elskende under vand, afspejler fint bogens indhold.

Adskiller sig fra andre ungdomsbøger med samme tema ved, at den alvidende fortæller også beretter om forældrenes efterfølgende sorg og tanker.

Velskrevet ungdomsbog om kærlighed, stofmisbrugsmiljøet og unge-forældre forholdet. Det er litteratur af høj kvalitet.


litteratursiden.dk

d. 13. jan. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 13. jan. 2014

Ungdomsroman om en kærlighed, der er så stor og dyb, at den er værd at dø for. Velskrevet, gribende og barsk historie, der i den grad kryber ind under huden. To lig hives op af Limfjorden. De to døde ...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 21. nov. 2013

af

af

Carl Christian Rasmussen

d. 21. nov. 2013


Berlingske tidende

d. 22. nov. 2013

af

af

Kari Sønsthagen

d. 22. nov. 2013


Information

d. 22. nov. 2013

af

af

Kamilla Löfström

d. 22. nov. 2013


Weekendavisen

d. 22. nov. 2013

af

af

Damian Arguimbau

d. 22. nov. 2013


Jyllands-posten

d. 23. nov. 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 23. nov. 2013


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 1 (2014)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 67, nr. 1 (2014)