Bøger / faglitteratur / bibliografier

Digital dannelse


Beskrivelse


Bud på, hvad skolens udfordringer og opgaver er i forhold til dannelse og kompetencer hos de "digitalt indfødte" generationer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 10. feb. 2017

Der er sket en rivende udvikling på både godt og ondt indenfor den teknologiske verden på meget kort tid. Børn fødes nærmest med en smartphone i hånden og er online fra dag ét. Der er derfor brug for at børnene lærer at begå sig i denne digitale verden. Denne bog henvender sig til undervisere og guider dem i processen med at uddanne og danne eleverne digitalt.

Jeppe Bundsgaard tager i denne udgivelse fat på den digitale dannelse og begrunder, hvorfor den er en absolut nødvendighed på skoleskemaet i alle fag, samt hvordan man kan undervise i digital dannelse.

Bogen er med sine 70 sider og i lommeformat en meget overkommelig udgivelse, som er hurtigt læst, men samtidig fyldt med inspirerende overvejelser om hvorfor og hvordan vi skal danne eleverne digitalt. En appetitvækker for undervisere, som både giver lyst til at arbejde med digital dannelse samt relevant viden til at komme godt i gang med processen.

Bogen kan læses sammen med titler som It-didaktik i teori og praksisDanskfagets it-didaktik og forfatterens egen Danskfagets it-didaktik, en ikke helt ny udgivelse, men stadig vedkommende og aktuelBogen kan læses sammen med titler som It-didaktik i teori og praksis og forfatterens egen , en ikke helt ny udgivelse, men stadig vedkommende og aktuel.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. feb. 2017

af

af

Kristian Nøhr Jensen

d. 6. feb. 2017