Bøger / faglitteratur

Digitale indfødte på job


Beskrivelse


Om hvordan de såkaldte digitale indfødtes kultur, identitet og syn på relationer generelt er væsensforskelligt fra normen på arbejdspladsen i dag. Med råd og redskaber til lederen i at tiltrække, motivere, udvikle og lede digitale indfødte.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2015

af

af

Morten Brynildsen

d. 20. mar. 2015

Inspirerende indblik i en ny generations syn på arbejdsliv og identitet. En uundværlig guide skrevet til lederen, der har digitale indfødte i sin medarbejderskare. Tillige spændende læsning for digitale indfødte og deres kollegaer.

Søren Schultz Hansen er selvstændig erhvervsforsker og rådgiver i digitale indfødte og ledelse. Med afsæt i kvalitativ empiri (samtaler, interviews, observation) undersøger han de digitale indfødte på job. Han beskriver, hvordan deres kultur, identitet og syn på relationer generelt er væsensforskelligt fra normen på arbejdspladsen i dag. Bogens kapitler afsluttes med råd og redskaber til lederen, der til sidst opsummeres i et ledelsesmanifest i 16 paragraffer. Der er litteraturliste med henvisning til videre læsning.

Bogen giver praktisk indsigt i de digitale indfødtes verdensbillede og identificerer de faldgruber, der kan opstå, når forskellige syn på sund fornuft og uskrevne regler møder hinanden. Schultz Hansen rammer hovedet på sømmet, når han afslører de punkter, hvor de digitale indfødte ikke passer ind i de konventionelle organisationskulturer.

Der er udgivet bredt om de digitale indfødte som børn og i pædagogiske sammenhænge, og der er skrevet artikler om digitale indfødte på arbejdsmarkedet, men kun ganske få bøger. Én af disse andre relevante udgivelser er også skrevet af Schultz Hansen: Årgang 2012.


Jyllands-posten

d. 29. mar. 2015

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 29. mar. 2015


Danske kommuner

Årg. 47, nr. 15 (2016)

af

af

Birgitte Barkholt

Årg. 47, nr. 15 (2016)


Politiken

d. 29. mar. 2015

af

af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 29. mar. 2015


Berlingske tidende

d. 7. juni 2015

af

af

Ulrik Jørgensen

d. 7. juni 2015